RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nettet påvirker TV-nyheter

Sist oppdatert:
Den hyppige bruken av nettnyheter gjør at TV-nyhetene må presenteres annerledes enn for få år siden.

- Nå er det økende krav til å ha noe tillegg til nyheten. Kravet til en videreoppfølging er høyere enn for noen få år siden, sier nyhetsredaktør i TV 2, Kjell Øvre Helland, til Propaganda.

Nyheter på TV fortsetter sin vekst til tross for at folk leser stadig flere nyheter på nettet. De siste par årene har nyhetsnettsteder som VG Nett, TV 2 Nettavisen og Dagbladet.no trukket stadig flere lesere.

- Internett har vært der en stund, men det er først de siste årene at dette har vært en merkbar utvikling for oss, sier Helland.

For TV 2-redaktøren blir det derfor viktig å gå i dybden og utvide perspektivet til seerne, mens de tidligere kunne nøyd seg med å referere hva som faktisk hadde skjedd.

Ifølge ham er det viktig for kanalen å henge med i det nyhetsbildet seerne har lært seg å kjenne i løpet av dagen. Derfor kan de ikke utelukkende satse på egensaker.

- Vi kan ikke definere oss helt ut og levere et nyhetsbilde som folk ikke kjenner. De vil ha historier som har utviklet seg. Det er viktig for dem å kjenne seg igjen, sier han til Propaganda.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere