RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nettet snører seg om Fjell

Sist oppdatert:
Nye opplysninger tyder på at Statoils konsernsjef Olav Fjell var tettere knyttet til Iran-affæren enn han tidligere har sagt. I dag skal Statoil-styret avgjøre Fjells skjebne
Internrevisor Svein Andersen og sikkerhetssjef David Platts ba
Statoil-ledelsen i fem måneder gjentatte ganger om å avslutte kontrakten med iraneren Abbas Yazdi, skriver Dagens Næringsliv i dag.

I et møte 5. juni nektet styreleder Leif Terje Løddesøl å ta imot en alarmerende rapport fra de to, ifølge avisen. Løddesøl ville at saken skulle gå via konsernsjef Olav Fjell.

Siden skjedde ingenting før saken ble avslørt.

I Dagens Næringsliv nekter iraneren Mehdi Rafsanjani for å ha gitt råd for Statoil, noe som er i strid med hva Fjell har sagt tidligere.

Rafsanjani er sønn av Iraks tidligere president, og med i nettverket rundt Abbas Yazdis konsulentselskap, som ble hyret inn av Statoil for 115 millioner kroner over ti år.

Samtidig skriver Aftenposten at Fjell hadde lovet at det ikke skulle bli kjent at Rafsanjani hadde oppdrag for Statoil. Dette var nedfelt i en egen erklæring fra selskapet.

Klokken 9 i dag begynner et styremøte i Statoil, hvor både Fjells redegjørelse og hans egen posisjon vil bli vurdert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere