Gå til sidens hovedinnhold

Nettets sexy nye yndling

Hun løper rundt i en liten cheerleaderuniform, kan ikke dø og er venninne med Paris Hilton.

(Side2:) Den knapt 18 år gamle Hayden Leslie Panettiere har blitt nettets nye superyndling etter sin innsats som udødelig cheerleader i Heroes. Vi har tatt en gjennomgang av hennes karriere.

Siste nytt: Sjekk Side2-forsiden akkurat nå

Til tross for hennes relativt unge alder har Hayden 17 år med karriere bak seg. Debuten kom i en reklame for Playskool (leker og ting til babyer og unge barn) da hun var knappe 11 måneder.

Såpeopera
Rett etter sin fjerde bursdag fikk Hayden en rolle i såpeoperaen One Life to Live. Der spilte hun i tre år før hun fikk en rolle i såpeoperaen The Guiding Light som 7-åring. Hele 41 episoder ble det på henne i serien.

Mer TV ble det i Ally McBeal, hvor hun spilte Maddie Harrington i 11 episoder i 2002. Gjesteroller fikk hun senere i serier som Filmore!, Law & Order, Malcolm in the Middle og Commander in Chief før hun i 2006 fikk rollen som Claire Bennet i Heroes.

Filmer
Du kan også se Hayden i en del filmer, den mest kjente er muligens Flaskeposten fra 1999, men du skal lete godt for å se henne der (Hun spiller en jente på en synkende båt). Senere har hun spilt i Remember the Titans, Racing Stripes og Ice Princess. I tillegg har hun hatt stemme i tegnefilmer som Dinosaur og A Bug's Life. Hennes siste film var Shangai Kiss, hvor hun spiller en av hovedrollene. For den filmen vant hun også beste skuespiller ved Newport Beach Film Festival.

Prisvinner
Hayden vant også prisen for beste skuespiller i en dramaserie for Heroes i år, og har vært nominert og vunnet for sin innsats i Remember the Titans ved flere filmfestivaler.

Les også: Her er heltene i Heroes

Talent
Hvis du fortsatt vil ha beviser på hennes talent så har hun også hatt sanger på filmmusikk til filmer som Askepott 3, Ice Princess og Bridge to Teabithia. I tillegg til å ha skrevet en av sangene til TV-filmen Tiger Cruise. (Se henne synge her)

Paris
Hennes etternavn uttaler du Pan-uh-ti-air-i, og er italiensk for baker. Hun er knappe 1,55 m høy, og bor fortsatt sammen med sine foreldre i New York. Noe som muligens kan være greit siden hun er en av venninnene til Paris Hilton.

Heroes sendes på NRK3 mandager.

PS! Skal man tro ryktene er Hayden singel igjen.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget