RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nettflinke norske studenter

Sist oppdatert:
Norske studenter er mye flinkere enn våre naboer når det gjelder å søke om studieplass og lån over internett. Nå er det satt ny nettrekord.

De aller fleste studentene bruker internett til å søke om studieplass og -lån, skriver VG tirsdag.

Ikke mindre enn 85 prosent, eller 75.999 studenter, søkte studieplass gjennom Samordna Opptak over internett. Over 70 prosent, 106.000 studenter, søkte om lån i Lånekassen via nett - nesten 40.000 flere enn i fjor.

Norske studenter flinkest
Henrik Rødsæther er informasjonsansvarlig i Samordna Opptak, og kan fortelle at norske studenter er flinkere enn svenskene og danskene.

- I Sverige er tallet på de som søker utdanning via nettet noe sånt som 50 prosent. Og der har de holdt på med nettsøknader mye lenger enn oss. Nordmenns villighet til å bruke internett er nok forklaringen. Og så er det veldig enkelt å søke over nettet, sier han til avisen.

Rødsæther sier tallet på internettsøknader ville vært enda høyere dersom utenlandske søkere hadde mulighet til å søke over nettet.

Digital signatur
Økningen i internettsøknader gjør også behandlingstiden kortere.

- De søknadene som må behandles av en saksbehandler, tar for tiden 23 dager i gjennomsnitt, mens de som ferdigbehandles maskinelt, tar fire dager, melder Lånekassen.

Fortsatt må du i banken for å hente lånet når det kommer, men snart kan du både skrive under opptakspapirene og hente lånet på nettet. Moderniseringsminister Morten Meyer har lovet å få på plass digital signatur allerede til våren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere