Netthandel-gründer Einar Øgrey Brandsdal fra Kristiansand er i harnisk over den kristne og omstridte TV-kanalen «Visjon Norge».

Les også: «Bruk kredittkort. Når miraklene uteblir, får du pengene tilbake»

- Så ubibelsk som det kan bli

- Jeg er kristen selv. Budskapet til daglig leder i «Visjon Norge», Jan Hanvold, er så ubibelsk som det kan få blitt, sier Brandsdal til Nettavisen.

«Visjon Norge» mottok i fjor 90 millioner i innsamlede midler, ifølge NRK.

«NÅ MÅ VI VÅKNE!!!

Nå er begeret fullt hos Brandsal, som fyrer løs på Facebook i et innlegg han kaller: «Til alle kristne i byen og menigheter og egentlig alle sammen!! NÅ MÅ VI VÅKNE!!!».

Han tar et kraftig oppgjør med kanalen:

«Kanalen er en kristen kanal som har til formål å spre ut det glade evangeliet på Fjernsyn. Noe jeg som kristen liker tanken bak. Men vi har et problem. Kanalen forkynner ikke det bibelen sier. Dvs noen programmer gjør det. Men ledelsen gjør ikke,» skriver han.

«Misunnelig på naboens bryster ...»

Så nevner Brandsdal syv eksempler, som er «så hårreisende at dere vil nesten ikke tro det».

I første eksempel nevner han forkynneren Thurman Scrivner, som på «Visjon Norge» skal ha sagt at «om en kvinne får brystkreft, så kan dette skyldes at hun er misunnelige på naboens bryster

Uttalelsen ble klaget inn til PFU av politiker Tor Kenneth Thalmo (Ap) - men kanalen ble ikke felt.

Innlegget til Brandsdal har fått massiv respons, og har ved 18.30-tiden torsdag 255 «likes» og mange kommentarer til støtte for Brandsdal.

- Det er for feigt!

- Det er så mange menigheter rundt i landet som samarbeider med kanalen. Men - det nytter ikke lenger å skjule seg bak «de gjør noe bra også». Det er for feigt! Jeg håper virkelig at noen tør å fronte at de tar helt avstand fra «Visjon Norge», det tror jeg de vil få mye goodwill for, sier han.

(Saken fortsetter under innlegget.)

HTML EMBED
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Brandsdal hisset seg opp etter at Hanvold slettet kommentarene gründerens kommentarer på kanalsjefens Facebook-side.

- Det er slik han opererer. Han styrer unna kritikere, sletter deres synspunkt og gjør seg utilgjengelig, sier Brandsdal.

Twitterstorm

Nettavisen skrev om Hanvold mandag, etter at det ble Twitter-storm mot ham. Et innslag på Dagsrevyen som viste pastor Bayo Oniwinde be om penger på «Visjon Norge»:

«Det kan være 40.000, 60.000, 80.000 kroner. Herrens velsignelse vil komme over hele din familie», sier Oniwinde på videoen - som nå er fjernet fra Youtube.

Les også: «Bruk kredittkort. Når miraklene uteblir, får du pengene tilbake»

Hanvold vil ikke kommentere saken

Daglig leder Jan Hanvold er informert om at det i denne saken fremsettes sterke påstander mot ham, men han har ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED