RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Netthandelen vokser kraftig

Oslo (NTB): Nettbutikkene i Norge omsatte for 13,5 milliarder kroner i Norge i 2012. Denne handelen øker dobbelt så mye som butikkhandelen, viser nye tall.

Økningen fra 2011 til 2012 var 7 prosent. I samme periode økte omsetningen i fysiske butikker med bare 3,4 prosent, viser nye tall fra Distansehandel Norge og Posten Norge.

Trenden ser ut til å fortsette også i år. Bare fra januar til mai i år har netthandelen økt med nesten 9 prosent. Butikkhandelen har økt med bare rett over én prosent i samme periode.

- De siste tallene våre bekrefter nok en gang en utvikling vi har sett over flere år, der omsetningen i netthandelen øker raskere enn i butikkhandelen. Dette er en utvikling som bare vil akselerere, mener daglig leder Gerhard Anthun i Distansehandel Norge.

Norske forbrukere kjøper mest data-, lyd- og bildeprodukter på nett. Bedrifter som selger disse produktene, sto for 30 prosent av omsetningen i netthandelsmarkedet i 2012. Dernest kommer klær, sko og tilbehør med 16 prosent og helse- og velværeprodukter med 9 prosent. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere