*Nettavisen* Nyheter.

Nettkaos i Norge

Mange norske nettsteder er utilgjengelige.

17.01.08 14:41

Et strømbrudd hos driftsleverandøren til flere svært store nettsider i Norge rundt klokken 12.30 fører til at blant annet alle A-pressens nettaviser, Dagbladet.no og Norwegians nettsider er nede.

Stort datasenter har problemer
- Det ene datasenteret vårt er nede, og der står det en hel del kunder. Vår leverandør jobber for spreng for å få det opp igjen. Vi har enda ikke god nok oversikt over når ting er oppe igjen, sier Grethe Viksaas, daglig leder i Basefarm, til ITavisen.no.

Strømbruddet rammer en stor andel av de nettsidene til norske lokalaviser.

Mobilkunder også rammet
Ifølge Ioslo.no så slo dette strømbruddet også ut rundt 80.000 mobiltelefoner hos Ventelo, noe som blant annet kuttet mobilkontakten til politiet og Forsvaret.

Basefarm, A-pressen og Ventelo leier plass hos TDC.

- Det er et strømbrudd i en datahall vi leier, og som vi leier ut til flere andre firmaer. Det var et strømbrudd i en hovedtavle der. Driften ble satt over på batteri som nødløsning, men dette ble tappet raskere enn antatt, sier administrerende direktør Ketil Kivedahl i TDC til iOslo.no.

Basefarm drifter også nettsidene til en rekke andre nettsteder, inkludert søkemotoren Sesam.no, nettsidene til søkegiganten Fast, Toll- og avgiftsdirektoratet og den offentlige tjenestesiden MinSide.no. Enkelte av disse nettsidene er også påvirket.

Feilen er rettet
Strømfeilen skal nå være rettet, men det kan ta noe tid før nettsidene kommer opp igjen.

- Det begynner så smått å tikke opp noen tjenester nå. Det er ganske mange som har vært nede, så det kan være en del følgefeil som vi må ta hånd om. Strømmen var borte nesten i en time, sier Grethe Viksaas, daglig leder i Basefarm, til Nettavisen klokken 13.45.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.