RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nettrekorder i oktober

Sist oppdatert:
De fleste større nettstedene i Norge fikk rekordmange besøkende i oktober. TV 2 skiller seg klart ut med de mest trofaste brukerne.

Oktober ble en fantastisk måned for norske nettsteder. Med unntak av BilNorge.no og Teknisk Ukeblad opplevde samtlige av de 35 største nettstedene fremgang.

Landets mest besøkte nettsted er VG Nett. I oktober var over 2,5 millioner unike brukere innom nettstedet. Det siste året har VG økt nettbesøket med 27 prosent. Det er nest etter Aftenposten best blant de aller største.

Startsiden holder seg også over to millioner brukere, mens søketjenesten Kvasir er på god vei mot den magiske grensen, viser månedsstatistikken Redmeasure fra TNS Gallup.

Trofaste
Størst vekst på "ti på topp-listen" har MSN, som i oktober gikk frem ti prosent til 1,8 millioner.

Kampen mellom Dagbladet og TV 2 hardner kraftig til. Oktober er første måned TV 2 teller sin nettaktivitet samlet og avstanden til Dagbladet er nå skarve 106 000. Dagbladet nådde 1,826 millioner brukere. Noe som er rekord for avisen.

For TV 2s del ble oktober en måned med 1,72 millioner unike brukere. Ingen kan dog konkurrere med TV-kanalen om de mest trofaste brukerne. TV 2s nettbrukere besøkte 104,87 millioner sider i oktober. Det er drøye 30 000 færre enn VG Nett, men målt i forhold til antall brukere er TV 2 i særstilling.

Hver TV 2-leser besøkte 60,9 nettsider. Tilsvarende tall for VG Nett er 53,5 nettsider.

Skatt er pop
Aftenposten og NRK har lenge vært i en særstilling hva gjelder vekst. Men i oktober stoppet de to noe opp, med henholdsvis en og tre prosent oppgang. Likevel kan NRK se tilbake på 52 prosent vekst siden oktober i fjor.

Bergens Tidende er en av de som vokser mest i oktober. Fremgangen på 18 prosent har trolig mye sammenheng med skattelistene. BT har tradisjonelt gjort det svært godt i den perioden hvor skattelister er mest populært lesestoff.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere