RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nettselskap til himmels i børsdebut

Sist oppdatert:
Børsdeppingen er over: Det franske nettselskapet Iliad og gründer Xavier Niel ble verdsatt til 7 milliarder kroner før det gikk på børs i dag. Aksjen steg 30 prosent da handelen begynte
Iliad er en såkalt ISP (Internet Service Provider) som tilbyr nettilgang og tilhørende tjenester under merkenavnet Free. Iliad tilbyr også telefonitjenester.

Selskapet debuterer på Euronext-børsen i Paris i dag, og interessen minner om dotcom-dagene for fire år siden. Det har vært særdeles sparsomt med børsnoteringer de siste par årene, og enda lenger mellom nettselskaper som gikk på børs.

En emisjon i forkant av noteringen ble overtegnet mer enn 25 ganger, og verdsatte selskapet til 800 millioner euro, eller rundt 7 milliarder kroner.

Etter første halvår i fjor hadde selskapet et resultat etter skatt på 10,6 millioner euro og en omsetning på 125 millioner euro. Dette er altså et lønnsomt selskap, i motsetning til de fleste av dotcom-selskapene som gikk på børs på toppen av boomen.

Det ble hentet inn drøyt 100 millioner euro i emisjonen.

Da handelen ble startet i dag steg aksjen raskt rundt 30 prosent på børsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere