RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nettselskap tjener penger på børsopptur

Sist oppdatert:
Finansmarkedet peker oppover. Det drar den nettbaserte finanstjenesten Hugin nytte av. Endelig ser selskapet plusstall og inntektene stiger.

Hugin ble startet som et Internettbasert finansinformasjonsselskapet i 1995, før nettet for alvor tok av. Selskapet ble startet i Norge, men har etter hvert satset pan-europeisk.

Så langt har de slitt med å se de svarte tallene. Selskapet har slitt med store underskudd. I fjor havnet de på rekordstore minus elleve millioner kroner før skatt og 38,9 millioner kroner i driftsinntekter. Tilsammen har Hugin tapt rundt 70 millioner kroner siden oppstarten og de har merket nedgangen på verdens finansselskaper godt. Den enorme veksten som de opplevde siden starten i 1995 avtok i 2002, men nå ser de ut til å snu

Verdens børser på ny oppover og dermed øker behovet for finansinformasjon. Så langt i år har selskapet klart å karre seg til et resultat på 1,4 millioner kroner før skatt, opp fra minus 7,3 millioner kroner etter fjorårets ni første måneder.

- Hugin har oppnådd en milepæl ved å rapportere om profitt i trejde kvartal og etter ni måneder. Det er muligheter i det eksisterende markedet, sier Tor Bækkelund, konsernsjef i Hugin i en børsmelding.

Han hevder Hugin er godt posisjonert som en pan-europeisk spiller og klar til å kapre nye muligheter.

Han viser blant annet til at salgsveksten til selskapet brøt trenden og produserte sterke tall i tredje kvartal, som vanligvis er det svakseste på grunn av europeiske finansdistribusjonsmønstre. Salget, som endte på 11,2 millioner kroner i tredje kvartal, vokste med 19 prosent.

Hugin sier de forventer at aktiviteten finansmarkedet vil ta seg ytterligere opp neste år. I løpet av det siste året har det vært en fall i antall børsnoterte selskaper og fusjons- og oppkjøpsmarkedet har vært stille.

- Indikasjoner viser at dette er i ferd med å ta seg opp. Vi forventer å ta markedsandeler i våre største markeder, mener selskapets toppsjef.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere