*Nettavisen* Nyheter.

Nettside på arabisk og farsi lanseres av Auschwitz

Warszawa (NTB-AFP): Auschwitz-museet ved den beryktede nazityske konsentrasjonsleiren i det sørlige Polen har lansert nettbaserte opplysningsprogrammer om holocaust på arabisk og iranske farsi.

- Vi ønsker å få i tale folk som ofte har lite kjennskap til dette temaet, eller som til og med har revisjonistiske synspunkter, sier museets talsmann, Pawel Sawicki.

Han sier programmet er nødvendig fordi få mennesker fra arabiske land besøker museet som befinner seg i dødsleiren Auschwitz-Birkenau.

Tyskerne opprettet leiren i en tidligere polsk militærleir i byen Oswiecim, eller Auschwitz på tysk, etter angrepet på Polen i 1939.

Leiren der 1 million jøder ble myrdet mellom 1940 og 1945, er blitt et potent symbol på nazistenes folkemord på jødene. 100.000 andre, blant dem ikke-jødiske polakker, sovjetiske krigsfanger, sigøynere og motstandsfolk ble også drept i leiren.

Auschwitz-museet har siden 2010 hatt opplysningsprogrammer på nett på engelsk og polsk. I tillegg til arabisk og det iranske språket farsi ble det mandag også startet nettbaserte programmer på spansk og portugisisk. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.