RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nettsjefer får ikke opsjoner

Sist oppdatert:
Ikke alle sjefene får ikke være med på Schibsteds opsjonsfest.
Papiravisenes redaktører i det mektige Schibsted-konsernet får aksjeopsjoner, men ikke sjefene for selskapets ledende nettvirksomheter.

Nettet leverer mellom 40 og 50 prosent av konsernets driftsresultat, skriver Dagens Næringsliv.

Administrerende direktører og ansvarlige redaktører i Schibsteds svenske og norske aviser - VG, Aftenposten, Aftonbladet og Svenska Dagbladet - har utsikter til store ekstrainntekter gjennom selskapets opsjonsprogram. Dette tilfaller ikke selskapets nettsjefer. Ingen av lederne i Schibsteds mest lønnsomme publikasjoner; Finn, VG Multimedia og Aftonbladet Nya Medier er omfattet av selskapets opsjonsprogram, skriver DN.

VG Multimedias sjef Torry Pedersen kom inn i opsjonsprogrammet i 2004, men har siden ikke fått noe. Det har heller ikke Anna Vegerfors, som tok over som sjef i Aftonbladet Nya Medier fra nyttår.

- Spørsmålet er hvem som skal incentiveres på hvilken måte. Det som er konsernstyrets tankegang er at opsjoner er et virkemiddel man bruker for konsernledelse og eventuelt ledelsen for de største driftsenhetene, sier Schibsteds styreleder Ole Jacob Sunde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere