Nettsted: – Russland stanser flyktninger på vei til Norge

En mann triller en liten jente over grensen fra Russland til Norge på en sykkel uten luft i dekkene.

En mann triller en liten jente over grensen fra Russland til Norge på en sykkel uten luft i dekkene. Foto: Tore Meek (NTB scanpix)

Russiske grensevakter har begynt å stanse flyktninger uten Schengen-visa på vei til Norge, ifølge den uavhengige nyhetssiden Bloger 51.

Flyktningene stanses av russiske FSB-vakter ved kontrollposten Titovka, om lag 10 mil fra norskegrensa, melder The Independent Barents Observer , som siterer den Murmansk-baserte nettsiden.

– Stengt i to dager

Ifølge tjenestemenn i Murmansk har kontrollposten i to dager vært stengt for flyktninger uten Schengen-visa. Men onsdag kom det 116 likevel asylsøkere til Storskog grensekontrollsted ved Kirkenes, det meste på én enkelt dag noen gang. Jevnt over har det kommet flere asylsøkere til Finnmark enn til grensestasjonene i Østfold – der busser stoppes på Svinesund og tog stanses ved Kornsjø.

Hittil i år har over 2.000 asylsøkere krysset grensen fra Russland til Norge ved Storskog i Finnmark. Fram til september i år var det bare kommet 35 fra Russland til Finland.

UD i møte

I forrige uke holdt norske og russiske myndigheter et møte på embetsnivå, der spørsmålet om hvorfor så mange asylsøkere kommer over Storskog, ble tatt opp.

Ifølge Utenriksdepartementet belyste møtet viktige spørsmål, men uten at det ga uttømmende svar.

– Vi vil fortsette kontakten med russiske myndigheter for å få gode svar på hvorfor det kommer så mange asylsøkere over Storskog, uttalte pressevakt Veslemøy Lothe Salvesen i UD til NTB. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Flyktninger

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag