Gå til sidens hovedinnhold

Nettsted publiserer leger som abort-reserverer seg

Oslo (NTB): Nettstedet Legelisten.no har begynt å publisere informasjon om leger som er motstandere av abort, assistert befruktning, innsetting av spiral og utskriving av resept på p-piller.

- Vi har mottatt mange henvendelser fra brukere som har etterlyst informasjon om hvilke fastleger som reserverer seg og hvilke som ikke gjør det, skriver Legelisten.no i en forklaring.

Temaet har tidligere blitt vurdert av nettstedet, men man valgte da å ikke publisere slike opplysninger av hensyn til dagens lovregulering. Den pågående debatten i mediene gjør at Legelisten.no nå har endret mening.

Overfor TV 2 utdyper nettstedets daglige leder Lars Haakon Søraas at myndighetene ser ut til å akseptere at leger reserverer seg, og at det derfor er i forbrukernes interesse å ha tilstrekkelig informasjon tilgjengelig.

- Vi mener det er relevant for pasienter som vil finne en ny fastlege. Derfor gjør vi dette tilgjengelig for alle. Vi har tatt et krafttak nå for å få tak i så komplett informasjon som mulig, sier Søraas.

Foreløpig har nettstedet informasjon fra brukere om totalt 14 leger som har reservert seg. Nettstedet har for øvrig ingen åpen liste tilgjengelig hvor man kan se reservasjonslegene samlet. Man må søke på hver enkelt fastlege for å finne ut om vedkommende har reservert seg eller ei. (©NTB)

Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling