RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nettstorm mot Borch etter blogg om voldtektsbeviser

Oslo (NTB): Leder Sandra Borch i Senterungdommen beklager og hevder hun aldri har ment at bevisbyrden skal legges på tiltalte i voldtektssaker.

«Jeg mener det i større grad bør være slik at det ikke er kvinnen som må bevise at hun ble voldtatt, men at gjerningsmannen også i større grad må føre bevis for at han ikke voldtok», skrev Borch i et innlegg på bloggen sin onsdag kveld. Uttalelsene herfra ble raskt plukket opp av Dagbladet.

- Jeg skjønner at folk reagerte på den første bloggposten. Derfor har jeg endret den nå. Jeg har aldri ment at vi skal rokke ved prinsippet om at enhver er uskyldig inntil det motsatte er bevist, sier Borch til NTB.

Utspillet høstet voldsom storm på nettet - både i kommentarfeltet til artikkelen og på Twitter. De aller fleste kommentarene er sterkt kritiske.

Mange går også i rette med Senterungdommen-lederen på faglig grunnlag, og kritiserer henne for å rokke ved helt grunnleggende rettsprinsipper som også er nedfelt i menneskerettighetskonvensjonen og andre internasjonale konvensjoner Norge er forpliktet av.

Bevisbyrdespørsmålet knytter seg første og fremst til injuriesaker i kjølvannet av frifinnende dom i en voldtektssak, hevder Borch. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere