Gå til sidens hovedinnhold

Nettstudier gir høyere lønn

Etterutdanning via nettstudier skal skape bedre barnehager på Nordstrand, og de ansatte oppmuntres med høyere lønn.

Nordstrand: For å opprettholde kvaliteten i norske barnehager, må barnehageansatte etter- og videreutdanne seg, sier enhetsleder for barnehager Kari E. Håve i bydel Nordstrand i Oslo.

Tilrettelegging

Bydelen er én av to bydeler i Oslo som tilbyr sine barnehageansatte å etterutdanne seg på fritiden.

Bydelene må legge til rette for videreutdanning av barnehageansatte først og fremst gjennom faglig motivasjon. Penger til bygging av flere barnehager og økningen i antall barnehageplasser, hjelper ikke hvis man ikke har kvalifisert personell til å jobbe der, sier Håve. Kunnskapsminister Øystein Djupedal la tidligere i år frem sin kompetansestrategi for barnehageansatte som inneholdt 62 millioner kroner for 2008.

Opp i lønn

De barnehageansatte i bydelen viser stort engasjement for å heve egen kompetanse. Dette holder kvaliteten i barnehagen oppe og er en berikelse både for bydelen og barnehagebarna, sier Håve.

De første barnehageansatte avla eksamen sommeren 2006, og motivasjonen var høy. Kommunalt ansatte i barnehagene som avla eksamen, gikk opp ett lønnstrinn i forbindelse med lønnsoppgjøret.

Tilbakemeldingen fra barnehagelederne som har sendt sine ansatte på kurs er svært god. De ansatte er mer bevisste på det pedagogiske planet og det diskuteres generelt mer fag i barnehagen. Det kommer barna til gode, sier Håve.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud