RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nevekamp da omstridt lov ble vedtatt i Tyrkia

Ankara (NTB-AFP-Reuters): Nasjonalforsamlingen i Tyrkia vedtok lørdag en omstridt lov som styrker regjeringens kontroll over rettsvesenet. Det brøt ut slåsskamp da parlamentarikerne debatterte forslaget.

En opposisjonspolitiker fikk knekt nesa og måtte få hjelp på sykehus, mens en politiker fra regjeringspartiet AKP brakk en finger i basketaket. Flere titalls parlamentarikere var innblandet i basketaket som oppsto under en meget opphetet debatt som varte i 20 timer.

Den nye loven er blitt kraftig kritisert både av vestlige land og av opposisjonen i Tyrkia. Loven gir blant annet justisministeren rett til å sette i gang etterforskning av personer i dommerstanden og påtalemyndigheten. Tyrkias president Abdullah Gül må undertegne loven før den kan tre i kraft.

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan hevder beskyldningene er politisk motiverte. Han har sparket tusener av politifolk og advokater i et forsøk på å få stanset etterforskningen.

Erdogan mener Fethullah Gulen, en islamsk religiøs leder basert i USA, står bak korrupsjonssaken. Gulen har mange tilhengere i Tyrkia, og han skal ha bygget opp innflytelse i politiet og rettsvesenet gjennom tiår. Presidenten beskylder Gulen for å prøve å spolere hans sjanser i forkant av lokal- og presidentvalget senere i år. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere