*Nettavisen* Nyheter.

New York-børsen klar for handel tross strømbrudd

De store strømbruddene som rammet blant annet New York i går kveld norsk tid vil ikke stoppe aksjehandelen på New York-børsen

19.05.08 01:07

De store strømbruddene rammet flere millionbyer i det Nordøstlige USA og deler av Canada ved firetiden i går ettermiddag New York-tid, og fortsatt skal deler av nettet være nede. Les mer her:

Millioner rammet av strømbrudd i USA og Canada

Det vil imidlertid ikke stoppe fredagens handel på New York-børsen.Ifølge CBS MarketWatch opplyser en rekke markedsrepresentanter og de store meglerhusene på Wall street at deres backup-systemer er operative. I tillegg til New York-børsen skal også Nasdaq være klar for handel i ettermiddag.Strømbruddet kom rett etter stengetid på børsen i USA, og skal ikke ha påvirket gårsdagens handel. Etterbørshandelen på Island ECN og Archipelago-nettverkene skal også ha gått videre i går kveld.Talspersoner for både J.P. Morgan, Merrill Lynch, Goldman Sachs, Morgan Stanley og Credit Suisse First Boston opplyser alle at de er operative på backupløsninger, og klare til handel selv om det vanlige nettet ikke skulle komme opp før handelen begynner i ettermiddag norsk tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.