RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

New York-børsens toppsjef går

Sist oppdatert:
Den mektige styreformann for New York-børsen Richard Grasso gikk i går på dagen etter å bli innkalt av styret til et hastemøte for å drøfte hans lønnspakke på over en milliard kroner
Det var på styremøtet at Grasso sa opp med øyeblikkelig virkning. Møtet var innkalt av Grasso selv som følge av alt bråket rundt NYSE-toppens enorme lønnspakke, melder amerikanske medier torsdag morgen.

- Dick tilbød å levere inn oppsigelse dersom styret spurte, og styret gjorde det, og akseptert den oppsigelsen, sier styremedlem H. Carl McCall i en pressemelding. Han leder også lønnskomiteen ved New York-børsen.

Grasso skriver i en egen melding at han tilbød å gå av med den dypeste motvillighet.

- Jeg mener dette skrittet er i den beste interesse for børsen og meg, skriver Grasso i meldingen.

Det blir ikke endringer i toppledelsen ned børsen, mens styret skal møtes igjen i dag for å utnevne en arvtager til Grasso.

Bakgrunnen for bråket er Grassos lønnspakke som hadde en totalramme på 140 millioner dollar, eller drøyt en milliard kroner, i form av en engangsbetaling.

Blant annet fikk han en ekstra bonus på 5 millioner dollar for å ha ledet børsen så godt i dagene etter angrepet på World Trade Center.

Lønnspakken ble offentliggjort for to uker siden, og har siden vært høyt diskutert i USA. Til og med det Hvite Hus har kommentert lønnspakken.

Det har vært en mengde negative reaksjoner fra børsens medlemmer, som har forlangt Grasso avgang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere