Gå til sidens hovedinnhold

New York-guvernør Andrew Cuomo på gråten etter anklager om seksuell trakassering: - Jeg er flau over dette

New Yorks guvernør, demokraten Andrew Cuomo, anklages for seksuell trakassering. Nå beklager han sin oppførsel.

NEW YORK (Nettavisen): På en pressekonferanse på onsdag fortalte Cuomo også at han ikke har til hensikt å trekke seg, slik mange krever.

Les mer: New York-guvernør Cuomo bes gå av etter anklager om seksuell trakassering

Men guvernøren kom med en unnskyldning overfor kvinnene, men hevder samtidig at han aldri tok på noen av kvinnene på en upassende måte.

Se video av hans uttalelse øverst i saken.

Anklages av tre kvinner

Denne uken anklaget en tredje kvinne Cuomo for seksuell trakassering, noe som har ført til at anklagene mot ham blir gransket.

33 år gamle Anna Ruch forteller til New York Times denne uken at hun møtte Cuomo i et bryllup i september 2019. Der skal han først ha lagt hånden sin på ryggen hennes, som hun skjøv bort. Så skal Cuomo angivelig ha sagt at hun virket «aggressiv», før han la hendene på kinnene hennes og spurte om han kunne kysse henne.

– Jeg var så forvirret og sjokkert og flau. Jeg snudde hodet mitt bort fra ham og ble helt målløs, sier hun til avisa.

Les også: Sex-anklager mot guvernør og Trump-kritiker Andrew Cuomo: - Han er en gris!

New Yorks justisminister Letitia James' kontor ble mandag gitt myndighet av Cuomos kontor til å etterforske anklager fra to andre kvinner. Begge har jobbet for den populære guvernøren og anklager ham for upassende berøring og kommentarer.

Resultatet av etterforskningen vil bli offentliggjort, har James lovet.

I motsetning til de to andre kvinnene, har ikke Ruch jobbet under Cuomos ledelse. Hun har jobbet i Obama-administrasjonen og i valgkampapparatet til president Joe Biden før høstens presidentvalg.

Cuomo erkjente søndag for første gang at noe av hans opptreden kan ha vært «for ufølsom og for personlig», og han lovet å samarbeide med etterforskerne.

Cuomo, som før pressekonferansen ikke hadde vært å se siden forrige onsdag, insisterer på at han aldri har tatt på noen på en upassende måte, eller forsøkt å innlede noe forhold. Men han sier at han har ertet folk i et forsøk på å være «leken».

Etter det som framsto som en svært vellykket håndtering av pandemien i fjor vår, anklages Cuomo nå også for å ha skjønnmalt koronasituasjonen og underslått hvor mange som døde på sykehjem.