Mandag kunne ordfører i New York, Bill de Blasio, kunngjøre at delstaten vil innføre vaksinesertifikat for arbeidsgivere i privat sektor. Det nye mandatet vil tre i kraft fra og med mandag 27. desember og vil påvirke 184.000 arbeidsplasser, skriver CNBC.

Mandatet innføres for å bremse ytterligere spredning av covid-19, i en tid der det begynner å bli kaldere og flere samles i forbindelse med høytidene.

Les også: USA strammer inn testkravet ved innreise mandag morgen

Personer i alderen 12 år og eldre, har allerede blitt pålagt å vise bevis på vaksinasjon for å delta på innendørs restaurantservering, trening og underholdning. Nå må barn i alderen 5-11 år, også vise tilsvarende vaksinasjonsbevis.

Tiltaket innføres også som et forsøk på å maksimere vaksinasjonen raskt, og komme i forkant av den nye virusvarianten.

Optimistisk

For å få gyldig vaksinesertifikat, må to doser være satt. 70 prosent av innbyggerne i New York City er allerede fullvaksinert, og nærmere 77 prosent er delvis vaksinert.

Les også: Det Biden nå gjør, er det samme som han filleristet Trump for

På twitter har ordføreren også uttrykt sterk optimisme knyttet til sertifikat-ordningen:

"NYC er en global leder når det gjelder #COVID19-utvinning. Vi har bevist at med vaksinemandater og insentiver kan vi slå dette viruset," skrev de Blasio på Twitter. "Nå tar vi et nytt skritt mot fremtiden - et vaksinemandat for ansatte i privat sektor. Sammen kan vi redde liv og gå videre," la han til.