Gå til sidens hovedinnhold

New York Times-journalist utvist fra Kina

Beijing (NTB-AFP): Den erfarne journalisten Chris Buckley har ikke fått fornyet journalistvisumet sitt av kinesiske myndigheter.

Det som i praksis er en utvisning av en erfaren vestlig journalist fra Kina, kommer to måneder etter at The New York Times hadde en omfattende reportasje om rikdommene familien til statsminister Wen Jiabao har skaffet seg. Reportasjen var imidlertid ikke skrevet av Chris Buckley, men av David Barboza, som har fått fornyet sitt visum for 2013.

Buckley har vært korrespondent i Kina siden år 2000. Han reiste på nyttårsaften til Hongkong etter at kinesiske myndigheter ikke hadde utstedt nytt visum for 2013, ifølge The New York Times.

Buckley begynte å arbeide for avisen igjen i oktober 2012 etter å ha arbeidet en periode for nyhetsbyrået Reuters.

Utenrikskorrespondentenes klubb i Beijing sier at visumnekt, eller trusler om det, er et middel kinesiske myndigheter bruker for å sensurere reportasjer eller skremme utenlandske journalister i Kina.

I mai 2012 nektet Kina å fornye visumet til den arabiske TV-kanalen al-Jazeeras korrespondent Melissa Chan, noe de fleste knyttet til hennes reportasje om tvangsarbeid i Kina. (©NTB)

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen