Gå til sidens hovedinnhold

New York Times: Selvskryt og angrep preger Trumps Twitter-meldinger

En gjennomgang av Donald Trumps Twitter-bruk viser at han har publisert over 11.000 meldinger siden han ble president.

Det er The New York Times som har gjennomgått presidentens bruk av Twitter. Undersøkelsen viser at i begynnelsen av sin tid som president tvitret Trump rundt ni ganger per dag. De tre siste månedene er antallet tredoblet, og aller mest aktiv var han den andre uken i oktober. Da la han ut hele 271 meldinger.

Fra skepsis til entusiasme

I begynnelsen av Trumps tid som president, ønsket rådgivere å begrense bruken. Det ble til og med vurdert å be et selskap om å legge inn et kvarters forsinkelse på meldingene, skriver den amerikanske avisen.

Les også: Trump etter brutale drap: - La oss fjerne dem fra jordens overflate

Men 11.390 twitter-meldinger senere er Trumps besettelse med Twitter noe som omfavnes av mange amerikanske tjenestemenn og republikanske politikere. Nå samler de seg rundt Trumps pressesjef for selv å komme med forslag til hva han kan legge ut, ifølge New York Times.

Deler propaganda

Avisen skriver også at Trump regelmessig sprer konspirasjonsteorier, gjerne ved å dele innlegg fra andre kontoer slik at de når ut til hans 66,5 millioner følgere.

Les også: Trump jubler etter ny børsrekord

Blant innleggene han har delt, er et innlegg om at hans forgjenger Barack Obama sørget for å avlytte Trumps telefoner under valgkampen i 2016. I et annet påstås det at Russland-etterforskningen var en britisk bløff for å lure USA til å innta en hard linje mot president Vladimir Putin.

Selvskryt

Trump har også gjentatte ganger delt innlegg der det feilaktig påstås hvordan visse minoritetsgrupper begår voldskriminalitet og andre lovbrudd.

Les også: Trump skrøt av muren - så kom de dårlige nyhetene

Men presidenten bruker også Twitter til både å skjelle ut og hylle andre politikere, både i inn- og utland. Den han skryter aller mest av, er imidlertid seg selv. Så langt ligger det over 2.000 slike meldinger på Trumps Twitter-konto, ifølge gjennomgangen.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?