New York Times skriver om norske syriafarere

Lislebyveien i Fredrikstad har måttet tåle å bli kalt Terrorgata etter at sju unge menn har reist fra Lisleby til Syria for å kjempe med terrororganisasjonen Islamsk Stat (IS).

Lislebyveien i Fredrikstad har måttet tåle å bli kalt Terrorgata etter at sju unge menn har reist fra Lisleby til Syria for å kjempe med terrororganisasjonen Islamsk Stat (IS). Foto: Erik Johansen (NTB scanpix)

Jihadistene og syriafarerne fra Lislebyveien i Fredrikstad omtales i en lengre reportasje i den amerikanske avisa New York Times.

05.04.15 12:16

Artikkelen lå søndag øverst på nettsiden til den kjente avisa. Representanter for PST og moren til syriafareren Abdul Hakim Sanchez Hammer – som tidligere het Torleif – er blant dem som er intervjuet.

Minst åtte unge menn bosatt i eller ved Lislebyveien i Fredrikstad skal ha reist til Syria for å krige sammen med IS eller andre ekstreme grupper. Flere av mennene antas å ha blitt drept i kamp.

– Det eneste de hadde felles, er at de ikke fungerte i samfunnet, sier Ragnar Foss fra Fredrikstad-politiet til New York Times.

Ingen av syriafarerne viste noen særlig interesse for islam noen år før de vervet seg som hellige krigere, ifølge Foss. Politiet kjente godt til flere av dem på grunn av cannabisbruk.

– De ønsket å være i stand til å gjøre noe, å være gode til noe, sier Foss, som mener radikal islam «tilbyr en hel pakke» som nye tilhengere enkelt kan velge å akseptere. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.