New York Times tar til orde for strengere våpenlover

New York Times har trykket en lederartikkel på førstesiden for første gang siden 1920. Den handler om våpenlovgivning.

New York Times har trykket en lederartikkel på førstesiden for første gang siden 1920. Den handler om våpenlovgivning.

På førstesiden av lørdagens utgave av The New York Times, anbefaler storavisen å forby våpentypen som ble brukt under onsdagens angrep i California.

05.12.15 17:29

Det er første gang på nesten 100 år at avisen trykker en lederartikkel førstesiden. Anledningen skyldes angrepet i San Bernardino i California, der 14 mennesker ble drept. Gjerningspersonene Syed Rizwan Farook og Tashfeen Malik hadde med seg både geværer og automatpistoler under angrepet.

«Visse typer våpen og ammunisjon, som det som ble brukt i California, bør forbys i privat eierskap», heter det i lederen som tar for seg en av landets mest betente debatter. Lederen har vekket reaksjoner fra amerikanerne som mener et forbud vil frarøve dem grunnleggende rettigheter.

Les mer: Obama: California-skyting kan være terrorrelatert

President Barack Obama har flere ganger tatt til orde for strengere våpenlovgivning. Han gjentok budskapet etter angrepet i California.

- Vi har oversikt over farlige personer som ikke får lov til å fly, men vi kan ikke nekte de samme personene å kjøpe våpen hos amerikanske forhandlere. Det må gjøres noe med, sa presidenten tidligere i uka. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.