Gå til sidens hovedinnhold

New Yorks guvernør innfører strenge våpenregler

New York (NTB-AFP-Reuters): New Yorks guvernør Andrew Cuomo foreslår å innføre USAs strengeste lover mot angrepsvåpen og forby magasiner med stor kapasitet.

- Vi må stoppe galskapen. Det er nok nå, det har vært nok lenge nok, sa han i sin årlige tale om delstatens tilstand onsdag.

Som eier av våpen selv gjorde han det klart at han respekterer jegere og friluftsmennesker og at han ikke er imot våpen, men bare vil ha ansvarlige grenser for hvor tilgjengelig våpen skal være.

Forslagene om begrensninger er et av de første konkrete initiativene som er kommet mot våpen etter massakren på skolebarn i Connecticut i desember.

Cuomo la fram sine forslag samtidig som visepresident Joe Biden trappet opp arbeidet fram mot fristen president Barack Obama har gitt ham ved slutten av måneden for å skissere en nasjonal politikk mot våpenvold.

- Presidenten og jeg er fast bestemt på å gjøre noe. Dette er ikke bare for syns skyld, sa Biden og viste til at presidenten har mulighet for å innføre tiltak ved dekret. (©NTB)

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk