Gå til sidens hovedinnhold

New Zealand bestiller hud i store mengder etter vulkanutbrudd

Myndighetene i New Zealand bestiller 1,2 millioner kvadratcentimeter hud for å behandle folk med alvorlige brannskader etter vulkanutbruddet på White Island.

27 personer blir behandlet for brannskader på seks ulike sykehus i New Zealand etter vulkanutbruddet på White Island. Aldri før har så mange blitt behandlet for brannskader på samme tid i landet, opplyser overlege Peter Watson ved Counties Manukau Health.

Helsemyndighetene planlegger derfor å bestille 1,2 millioner kvadratcentimeter hud for å dekke behovet for transplantasjon. Noen av pasientene er forbrent på 90 til 95 prosent av kroppen.

Les også: Politiet på New Zealand starter etterforskning etter vulkanutbruddet

22 overlevende som er skadd etter vulkanutbruddet på New Zealand, får fortsatt pustehjelp.

Ni savnet og seks døde

Ni personer er nå offisielt savnet og antatt døde etter vulkanutbruddet, opplyser myndighetene på New Zealand.

Ifølge Reuters er det snakk om sju australiere og to fra New Zealand. Politiet understreker at listen over savnede ikke er endelig ettersom man ikke har klart å snakke med alle pårørende.

Les også: Ingen tegn til liv på vulkanøya på New Zealand

Antall savnede er dermed oppjustert fra åtte til ni. Ifølge politiet antas det at de savnede er døde. I tillegg er åtte mennesker bekreftet omkommet.

28 personer er skadd, og tilstanden er kritisk for 25 av disse.

Skal hente ut levninger

Onsdag er det fortsatt bevegelser i jordskorpen ved vulkanen, og risikoen for et nytt utbrudd har økt. Dette har forhindret politiet fra å hente ut levninger fra øya.

– Dette er en helt tragisk situasjon, sier direktør for sivilforsvaret, Sarah Stuart-Black, på en pressekonferanse og legger til at det å hente ut levningene har høy prioritet.

Kommentarer til denne saken