New Zealand rammet av alvorlig tørke

Wellington (NTB-AFP): Deler av New Zealand er rammet av den verste tørken på 30 år. Bøndene er hardt rammet, og i Wellington må folk spare på vannet.

Forholdene er verst på den nordlige av landets to hovedøyer, men ifølge regjeringen er bønder på Sørøya også hardt rammet.

I hovedstaden Wellington på sørspissen av Nordøya har vannstanden i de lokale elvene, som forsyner byen med drikkevann, falt til et farlig lavt nivå. Wellingtons snaue 400.000 innbyggere blir derfor oppfordret til å spare på vannet.

- På deler av Sørøya er det svært tørt, spesielt i distriktene Grey og Buller på vestkysten. Vi holder nøye oppsikt med utviklingen i andre områder, sa New Zealands minister for primærnæringene Nathan Guy fredag.

Bønder i de rammede områdene mener tørken allerede har kostet dem rundt en milliard newzealandske dollar (nesten 4,75 milliarder kroner) i tapte inntekter. Avlingsskadene kan ifølge BBC komme til å redusere den økonomiske veksten i New Zealand i år med 1 prosent.

Men ikke alle newzealendere fortviler over varmen og tørken. Mange byfolk bader og koser seg i sola, og landets vinprodusenter beskriver værforholdene forholdene som perfekte, melder den britiske rikskringkastingen. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.