Newsfact er konkurs

PR-byrået Newsfact er begjært konkurs, fem år etter oppstarten. Bobestyrer beskriver PR-byråets nedtur som "En lang ferd mot kveld".

20.06.08 11:04

Newsfact startet driften i 1998 og ble styrt av ildsjelene Helge Rekdal og Marius Eriksen. I juni i år forlot Eriksen selskapet og gikk over til konkurrenten Cox.

Rekdal ble igjen, men greide ikke holde skuta flytende. Mot slutten av august ble byrået begjært konkurs.

Ifølge bobestyrer i advokatfirmaet Grette har de ansatte i selskapet levd over evne og i en periode på forskudd. De ansatte har hatt i oppgave å finne oppdrag selv, men det har blitt stadig vanskeligere i et tøft marked.

I april mistet de PR-jobben for Yahoo! i Norge, noe som var et hardt slag for byrået, da nettportalen gikk over til å bruke JKL Woldsdal-eide Move PR på nordisk basis. I tillegg skal også andre kunder ha ramlet ut av porteføljen.

"En lang ferd mot kveld", er bobestyrers karakteristikk av PR-byråets nedtur.

Byrået hadde ikke levert regnskapstall for 2002, men tallene for 2001 viste et underskudd på 105.000 kroner på driften etter en omsetning på 4,087 millioner kroner. Byrået mistet nesten 700.000 kroner av omsetningen mellom 2000 og 2001. PR-bransjen var gjennom et hardt år i fjor, med en gjennomsnittlig nedgang i inntektene på seks prosent.

Allerede i 2001 var aksjekapitalen til selskapet tapt, men styret valgte å fortsette, blant annet på grunn av at de hadde satt i gang tiltak for å redusere kostnadene. I sin revisjonsberetning for 2001 påpekte revisor at selskapet hadde gitt lån i strid med aksjeloven, at de ikke benyttet skattetrekkskonto i tråd med loven og at regnskap og årsberetning hadde blitt avgitt for sent.

Det har ikke lykkes Propaganda å få tak i partner Helge Wille Rekdal, til tross for gjentatte forsøk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.