RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NextGenTel med aggressive planer

Sist oppdatert:
Bredbåndsleverandøren NextGenTel har nå 22,6 prosent av bredbåndsmarkedet. Selskapet har hentet inn First og ABG Sundal Collier for å forberede en større emisjon og børsnotering
NextGenTel har nå totalt 48.500 kunder på nett, og veksten har ytterligere tiltatt etter ferien, skriver selskapet i en melding. Ved utgangen av 2002 hadde NextGenTel 35.000 kunder, sammenlignet med 8.000 kunder et år tidligere. NextGenTel er hovedkonkurrenten til Telenor, og har nå 22,6 prosent av det såkalte DSL-markedet, som grovt sett er bredbåndsmarkedet ekskludert kabel-TV-delen og trådløsdelen. Ser man på hele bredbåndsmarkedet har NextGenTel en 20 prosents andel av hele bredbåndsmarkedet, mens Telenor har 50 prosent, viser tall fra Post- og Teletilsynet.

- Dette befester vår posisjon som det ledende alternativet innen det sterkt voksende bredbåndsmarkedet. Fremgangen viser at kundene verdsetter produktene våre, både med tanke på pris og kvalitet, sier adm. direktør Olav Stokke i NextGenTel.

Skal hente penger

Stokke sier videre til iMarkedet at selskapet hans jobber med en børsnotering. De har hentet inn meglerhusene ABG Sundal Collier og First Securities til å forestå dem i å hente inn 200 til 300 millioner kroner. I tillegg til dette skal selskapet foreta et nedsalg i forbindelse med børsintroduksjonen, sier Stokke til iMarkedet.

Pengene til emisjonen skal finansiere videre vekst og satsing på nye produkter. Nye fullverdige telefonitjenester gjennom bredbåndstilgangen, er et område Stokke ser på som meget interessant.

- Når blir børsnoteringen?

- Vi har indikert i år, men det er ikke endelig fastlagt, sier Stokke, og legger til at situasjonen i aksjemarkedet også spiller inn på børsplanene.

Klar vekst

Veksten til NextGenTel har kostet penger, og resultatet for 2002 ble negativt med 67 millioner kroner. Omsetningen i 2002 endte på 147,5 millioner kroner. Veksttrenden har fortsatt i inneværende år, med en omsetning i første halvår på 134,4 millioner kroner, opplyser selskapet.

Stokke vil ikke si noe om driftsresultatet i første halvår, men opp selskapet melder likevel dette:

- Totalt i de fire siste kvartalene har vi et samlet positivt driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 27,8 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere