RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NextGenTel satser trådløst

Sist oppdatert:
Bredbåndsaktøren NextGenTel og Olav Stokke satser på trådløst bredbånd og har sikret seg 47 av 150 WiMax lisenser fra Post- og Teletilsynet. Les hva NextGenTel skal med lisensene
Onsdag melder NextGenTel om at de har fått tildelt 47 av i alt 150 lisenser i en WiMax-auksjon som Post- og Teletilsynet avsluttet i dag. Selskapet må ut med 13 millioner kroner for lisensene.

Bredbåndselskapet har kjøpt blokker over hele landet, og omkring halvparten av frekvensene er tilgjengelige umiddelbart mens resten blir frigjort i 2006. Lisensene er gyldige fremt til 2023, og det er ingen forpliktelser i forbindelse med lisensene. De er også fritt omsettelige på markedet.

Nå skal NextGenTel satse på bredbånd via trådløse nettverk, og har sikret seg en betydelig nasjonal posisjon. I meldingen skriver selskapet at de vil satse på den nye trådløse standarden.

Dermed kan selskapet begynne å levere et raskt bredbånd over forholdsvis lang rekkevidde.

I meldingen skriver selskapet at WiMax er designet for datatransport, og kan dermed i fremtiden representere ett betydelig potensiell trussel for 3G (UMTS) og andre tilsvarende standarder og teknologier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere