RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NFF gir Martin amatørstatus

Nytt av året i 2. divisjon er at andrelag til Tippeligaklubber kun kan ha inntil tre såkalt overårige spillere på banen samtidig. I bortekampen mot Os sist startet Vålerenga med Juan Fuenmayor, Lars Iver Strand, Dawda Leigh og Martin Andresen. Alle er såkalte overårige spillere.

Grunnen til at dette er lovlig er at Martin Andresen regnes som en amatørspiller, da han ikke er spilleberettiget i Tippeligaen for Vålerenga.

Presisering

I et brev til klubbene presiserer NFF kampreglementet.

Kampreglement paragraf 2-11 (3)
”(3) For andrelag til klubb i 0. divisjon (Tippeligaen, anm.) menn er følgende spillere spilleberettiget i 2. divisjon:
- i partallsår: Spillere under 22 år ved årets begynnelse
- i oddetallsår: Spillere under 21 år ved årets begynnelse.
Laget kan til enhver tid ha inntil tre overårige spillere på banen samtidig”.

Bakgrunnen for forslaget var et ønske om å sikre mest mulig like konkurranseviklår og Fair Play blant lagene som deltar i 2. divisjon. I den forbindelse opplevde man det som uheldig at kvaliteten og nivået på andrelagene til Tippeligaklubbene erfaringsmessig varierer for mye i løpet av en sesong.

I etterkant av forbundstinget har NFF mottatt en rekke henvendelser om forståelsen og rekkevidden av denne bestemmelsen, og da særlig forståelsen av begrepet ”inntil tre overårige spillere” i siste setning.

NFF presiserer derfor i et brev til klubbene at formålet med og bakgrunnen for bestemmelsen tilsier at den begrenser hvor mange profesjonelle overårige spillere som kan delta på andrelaget samtidig. Det er ikke meningen med bestemmelsen å begrense eller hindre at amatører (med eller uten kontrakt) i Tippeligaklubbene får delta på andrelaget. Amatørspillere er ikke spilleberettiget i Tippeligaen og kan derfor delta fritt på andrelaget i 2. divisjon uten at de telles med blant annet tre overårige spillere som tillates benyttet etter kampreglementets paragraf 2-11 (3).

martin kamp 670
martin kamp 670

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere