RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NFF godtar klubbkrav

NFF åpner fra og med kommende sesong for at klubbene får disponere tre spillere utenfor EU/EØS samtidig på banen. Dermed har forbundet fulgt klubbenes krav.

Sammenliknet med resten av verden har Norge hatt meget strenge regler som har begrenset bruk av spillere fra områder utenfor EU og EØS. Nå får Norge samme regler som Sverige og Danmark.

- Fornøyd

Styret i NFF fattet i dag vedtaket som innebærer at det kommende sesong vil bli åpnet for at klubbene kan ha tre spillere utenfra EU/EØS-området i kamprapporten.

- Jeg er veldig fornøyd med at NFF har handlet raskt, og lyttet til klubbene i denne saken, sier LSK-leder Per Mathisen til Nettavisen.

Lillestrøm har frontet ønske om regelendringen, og er blant klubbene som nyter godt av den. Nå kan de gulkledte benytte Kasey Wehrman, Olivier Occean og Khaled Mouelhi samtidig på banen.

Må utvikle spillere

Samtidig bestemte NFF at alle klubbene må ha minst åtte såkalt egenproduserte spillere i troppen fra 1. januar 2008. Regelen blir da lik den som resten av Europa må forholde seg til, og går på at minst fire av spillerne i en tropp på 25 må ha vært utviklet i klubben.

Ytterligere fire må ha vært utviklet i en annen norsk klubb, i tiden fra de var 15 til 22 år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere