*Nettavisen* Nyheter.

NFF og NTF enig om prinsipper for ny medieavtale

Det ligger an til en historisk avtale mellom NFF og NTF, som vil sikre norsk fotball forutsigbare og gode utviklingsmuligheter i mange år fremover.

Norges Fotballforbund (NFF) og Norsk Toppfotball (NTF) legger nå opp til at det skal opprettes et eget selskap som skal selge medierettighetene på vegne av en samlet fotballorganisasjon. I tillegg er det enighet om å øremerke midler til ulike prosjekter og tiltak for utvikling av toppfotballen.

Styret i Norges Fotballforbund hadde saken til drøfting 4. januar, og NTF hadde saken opp på sitt medlemsmøte 5. januar.

- Signalene fra klubbene er utelukkende positive, og det vil forundre meg om vi ikke kommer til enighet. Dette kan bli et historisk samarbeid, sier NTF-direktør Kjetil Siem.

Fotballpresident Sondre Kåfjord er full av lovord om den nye konstruksjonen.

- Nå kan vi forener krefter for å få til så gode medieavtaler og ligaavtaler som mulig, til beste for norsk fotball totalt sett. Vi slipper å bruke energi på å krangle om hvem som skal hva. Det gir oss en forutsigbarhet som gjør det mulig å tenke langsiktig på alle viktige satsingsområder som barne- og ungdomsfotball, spillerutvikling, landslag og toppfotball for kvinner, sier fotballpresidenten.

Selskapet får også ansvar for å selge ligasponsoratene for de to øverste divisjonene på herresiden.

NFFs generalsekretær Karen Espelund mener det er viktig for det økonomiske fundamentet for norsk fotball at NFF og NTF selger medieproduktene samlet i fremtiden.

- I forhandlingene om dagens medieavtale fikk vi erfare verdien av å selge produktene samlet. Det er ingen tvil om at medieselskapenes mulighet til å få en eksklusiv posisjon som formidler av norsk fotball, var viktig faktor da prisen skulle fastsettes, sier Espelund.

Hun er også fornøyd med at det legges opp til stor grad av øremerking av fremtidige medieinntekter til felles prosjekter for utvikling av toppfotball.

- Øremerking av midler til toppfotballutvikling bidrar til at vi kan forsterke samarbeidet vi har på områder som spillerutvikling, arenautvikling, lederutvikling, og andre områder som skal bidra til sportslig utvikling for norsk toppfotball, sier Espelund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.