RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NHO: - Avtalen et gjennomslag for næringslivet

Oslo (NTB): Næringslivets Hovedorganisasjon sier avtalen mellom de borgerlige partiene «innebærer forbedringer for norske bedrifter». NHO trekker spesielt fram at handlingsregelen ligger fast

- Det er avgjørende at partene er så tydelige på dette punktet og at oljepengene i større grad skal brukes til investeringer i kunnskap, infrastruktur og vekstfremmende skattelettelser slik vi går inn for, sier NHO-direktør Kristin Skogen Lund.

Organisasjonen hun leder er også fornøyd med at avtalen legger vekt på verdiskaping, privat eierskap og et sterkt næringsliv. Samtidig gjør avtalen mellom de fire partiene at NHO forventer ytterligere gjennomslag når det skal forhandles om en regjeringserklæring.

- Vi forventer imidlertid en klarere omtale av et mer moderne og fleksibelt arbeidsliv, blant annet modernisering av arbeidsmiljøloven og midlertidige ansettelser, heter det i en pressemelding fra NHO.

Der trekkes blant annet det å få flere i arbeid fram. NHO er opptatt av at flere må løftes fra trygdeytelser og over til arbeid og aktivitet, samt å hindre frafall i skolen, stimulere til å arbeide lenger og gjennomføre pensjonsreformen fullt ut også i offentlig sektor.

NHO påpeker også at minst fire år hvor oljeutvinning utenfor Lofoten og Vesterålen legges på is betyr «reduserte utviklingsmuligheter for petroleumsnæringen». (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere