RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NHO glad for jernbaneløft

Oslo (NTB): NHO er fornøyd med at budsjettforliket sikrer 650 millioner mer til jernbanen, men et skår i gleden er at togsatsingen delvis finansieres med kutt i veibevilgningene.

Det sier NHOs administrerende direktør Kristin Skogen Lund i en kommentar til budsjettavtalen. I samme pressemelding sier hun seg glad for at avtalepartene har lyttet til næringslivet og omgjort kuttet i CO2-kompensasjonsordningen for industrien.

- Videre er det viktig for norske bedrifter at skattereduksjonene i regjeringens budsjettforslag er beholdt i avtalen. Det samme gjelder den positive veksten i næringsrettet forskning og økte investeringer i infrastruktur, sier Skogen Lund.

NHO er derimot skuffet over at det ikke gjøres forbedringer i forslaget om å begrense fradraget for rentekostnader i interessefellesskap. De er også bekymret for kutt i fedrekvoten, høyere kontantstøtte og å delvis beholde skatteklasse 2.

I sum er NHO godt fornøyd med et statsbudsjett som vrir pengebruken over til vekstfremmende investeringer i kunnskap, forskning og samferdsel og i nødvendige skattereduksjoner for næringslivet, sier Skogen Lund. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere