RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NHO ser et meget svakt år

Sist oppdatert:
NHOs sjeføkonom Tor Steig fastslår at 2003 blir et sort år. Veksten i Fastlands-BNP stopper opp, og sysselsettingen synker for første gang på 12 år. NHO er dystrere enn Norges Bank og Statistisk sentralbyr
Dette fremgår av NHOs halvårsrapport, som ble lagt frem i dag.

Det påpekes også at bedriftsinvesteringene fortsetter å falle fjerde året på rad.

- Høye strømpriser har redusert kjøpekraften til andre formål. Prisnedgang i byggemarkedet, frykten for virkningen av Irak-krigen og internasjonal stagnasjon øker usikkerheten i husholdningene og fører til sparing og mindre forbruk, heter det videre.

NHO tror ikke det blir vekst i fastlands-BNP i det hele tatt i 2003. Norges Bank venter en vekst på 1,25 prosent, mens Statistisk sentralbyrå tror på 0,7 prosent.

I sine anslag for privat konsum, prisvekst og rentenivå ligger NHO også i underkant av prognosene fra Norges Bank og SSB.

NHO tror imidlertid det lysner noe igjen i 2004.

Da ventes fastlands-BNP å øke med 2,5 prosent, samtidig som sysselsettingen øker med en kvart prosent, mot et fall på en halv prosent i 2003.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere