RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NHO-sjefen vil ha billigere 60-åringer


NHO-sjef Kristin Skogen Lund mener 60-år­ingene må bli billigere i drift.
NHO-sjef Kristin Skogen Lund mener 60-år­ingene må bli billigere i drift. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Det er ingen grunn til at de over 60 skal ha mer ferie enn andre eller andre fordeler, sier NHO-sjefen.

NHO-sjef Kristin Skogen Lund støtter Civita-økonom Steinar Juel, som mener spesialordninger i arbeidslivet for de over 60 år er foreldet.

LES: Direktør ble omplassert – krevde 25 millioner

– Seniorer må bidra på linje med de øvrige ansatte. Særrettigheter som rett til redusert stilling og ekstra ferieuke, bidrar ikke til det. Jeg er veldig enig med Steinar Juel i at personer som skal jobbe i ti år til, ikke automatisk bør få særrettigheter uten at de er behovsprøvd, hvis man i det hele tatt skal ha det, sier hun til Dagens Næringsliv.

– Vi lever lenger og er friskere, så det er ingen grunn til at de over 60 skal ha mer ferie enn andre eller andre fordeler, legger NHO-direktøren til.

LES: Regjeringen vil utvide permitteringsordningen

Skogen Lund mener ikke seniorene er mindre attraktive, men:

- Jeg sier bare at seniorer er dyr arbeidskraft fordi de har opparbeidet seg veldig lang ansiennitet og tjener mer enn yngre kolleger som gjør samme jobben. Når du i tillegg legger til disse særrettighetene, da kan du miste samsvaret mellom hva det koster å ha dem og det de gir i økt verdiskaping. Det er ikke i noens interesse, for det vil til syvende og sist gå ut over deres attraktivitet i arbeidsmarkedet, og det ønsker vi jo ikke. Vi vil gjerne ha flere seniorer i arbeid, sier Skogen Lund.

Lund mener den nedre terskelen for særrettigheter burde blitt hevet da aldersgrensen for frivillig pensjon ble hevet til 72 år i fjor.

LES: I 20 år har pensjonsutbetalingen steget - i fjor sank den

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere