RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NHO støtter utenlandsk Hafslund-kjøp

Sist oppdatert:
NHO går nå ut med en argumentasjon som klart støtter opp under et salg av Hafslund til utlandet i stedet for at norske aktører skal overta
NHO mener nye eiere inn i det norske kraftmarkedet kan gi økt konkurranse, bedre drift og produktutvikling til fordel for kraftkjøperne.

- I debatten om salg av Hafslund til utlandet virker det som om noen tar det for gitt at et norsk og gjerne offentlig eierskap er en forsikring mot høyere kraftpriser, og at en ny utenlandsk eier betyr høyere kostnader for kundene, sier seniorrådgiver Geir Høibye i NHO.

- At private eiere kan drive virksomhet bedre enn det offentlige og ofte har et mer langsiktig perspektiv, vet vi fra annen virksomhet. Hvorfor skal ikke det gjelde i kraftforsyningen? spør Høibye.

Høybye mener det er viktig å skape større balanse mellom tilbud og etterspørsel av kraft i Norge, og dermed for å gi mer stabile priser.

- En ny aktør kan være mer investeringsvillig enn eksisterende selskaper med stor produksjon som kan påvirke sitt marked negativt ved å bygge ut ny kraft, mener han.

Han mener også at et mer blandet eierskap til nettvirksomhetene kan være gunstig Norges vassdrags- og energidirektorat da vil måtte opprettholde og utvikle sitt regelverk. Det gjelder både effektivitetskrav, rammer for avkastning og kvaliteten i nettet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere