*Nettavisen* Nyheter.

NHO til rettssak mot LO

Oslo (NTB): Bråket fortsetter etter oljestreiken som regjeringen stanset i sommer. Nå går NHO rettens vei for å få hindre det organisasjonen mener er utidig omkamp fra LOs side.

NHO og Oljeindustriens landsforening har stevnet LO-forbundet Industri Energi for Arbeidsretten. Saken kommer opp for retten allerede torsdag om en uke.

Bakgrunnen er et varsel om plassoppsigelser for LO-medlemmer som omfattes av den såkalte boredriftsavtalen. Avtalen var blant de tre overenskomstene som det ble forhandlet om i forkant av streiken på norsk sokkel, men da ble det ikke tatt ut plassoppsigelser tilknyttet denne.

- En slik omkamp er både urimelig og uredelig. Det har i 25 år vært en forutsetning at sokkelavtalene skulle forhandles og eventuelt avgjøres felles, sier NHOs administrerende direktør, John G. Bernander.

- I dette tilfellet har LO/Industri Energi opptrådt illojalt og brutt den tillit systemet forutsetter. Det kan det ikke være rettslig adgang til, fortsetter han.

Bernander poengterer at arbeidsgiversiden ikke har noe å forhandle med i en eventuell mekling om boredriftsavtalen og viser til at Rikslønnsnemndas kjennelse også vil gjelde her. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.