RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NHO venter kraftig oppbremsing i norsk økonomi

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold
Sist oppdatert:

Neste år blir det tyngste for norske bedrifter på fem år hvis NHOs prognoser for 2014 slår til.

Bildet er om mulig blitt enda dystrere siden forrige gang Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) la fram sin kvartalsrapport. Det ligger an til en kraftig oppbremsing i norsk økonomi, anført av leverandører til petroleumssektoren, bygg- og anleggsbransjen og husholdningene.

Avdelingsdirektør Dag Aarnes peker på at andelen til de største norske leverandørbedriftene, er blitt så mye mindre at det får makroøkonomiske effekter i Norge. Men for de andre negative driverne legger han skylda på bankene – eller rettere sagt den rødgrønne regjeringen, som han mener innførte strengere kapitalkrav til bankene for raskt. Det har de to siste årene ført til en markant strengere utlånspraksis i bankene, både overfor husholdningene og bedriftene.

- Strammere utlånspraksis fører til at husholdningene låner mindre og etterspør mindre, sa Aarnes under tirsdagens pressekonferanse der han redegjorde for konklusjonene i rapporten.

Lavere etterspørsel etter nye boliger fører til tydelig pessimisme hos NHOs medlemsbedrifter i bygg- og anleggsbransjen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere