RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NHO vil senke lønnen til unge

Sist oppdatert:
Ungdomsledigheten er meget høy i Norge. Nå mener NHO unge bør få lavere lønn og svakere oppsigelsesvern for å gjøre dem mer attraktive på arbeidsmarkedet
- Ordningene som beskytter ungdom på arbeidsmarkedet, holder dem også utenfor, sier direktør Olav Magnussen i NHO til Aftenposten.

Tall fra SSB viser at ledigheten blant ungdom er nesten tre ganger så høy som i arbeidsstokken ellers.

- Det er særlig ungdom uten utdannelse som preger tallene. Det dreier seg om unge mennesker som først faller ut av skolen, og som senere får problemer på arbeidsmarkedet, sier Magnussen.

- Dessuten innebærer det norske lønnssystemet at ungdommen starter på et relativt høyt lønnsnivå. Det er nok endel arbeidsgivere som ikke er villige til å betale slike lønninger til 18-åringer uten arbeidserfaring, fortsetter han.

LO avviser NHOs tanker og vil heller ha økte bevilgninger til arbeidsmarkedstiltak og innføring av en ungdomsgaranti som sikrer arbeidssøkere under 25 år en plass i jobb, utdannelse eller på kompetansegivende opplæring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere