RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ni år gammel jente i Mexico fødte barn

Foto: Dainis Derics
Sist oppdatert:
Nå leter myndighetene etter den antatte faren, en 17 år gammel gutt.

En ni år gammel jente i Mexico har født en datter, opplyser sykehuskilder. Nå leter myndighetene etter den antatte faren, en 17 år gammel gutt.

Jenta, som er identifisert som Dafne, fødte ved keisersnitt på et sykehus i byen Zapopan i slutten av januar.

Ifølge direktøren ved sykehuset hadde jenta ikke fått legetilsyn under graviditeten, og fødselen var så vidt i gang da hun kom til sykehuset.

– Det er nedslående at en så ung jente ble gravid. Man skal ikke bli gravid i så ung alder, sa sykehusdirektør Enrique Rabago på en pressekonferanse onsdag.

Han la til at jenta ble forløst ved keisersnitt fordi det var det tryggeste for både den unge moren og for spedbarnet. De to skal være i god form og får god oppfølging på sykehuset.

Da jenta kom for å føde, varslet sykehuset politiet om den forestående fødselen og jentas unge alder. Ifølge påtalemyndigheten i delstaten Jalisco har jenta forklart at hun hadde frivillig sex med gutten hun har oppgitt som barnets far.

De to skal ha vært kjærester, 17-åringen skal ha tilbudt jenta å flytte inn med ham da han fant ut at hun var gravid. Men det ville hun ikke. Han har nå stukket av, ifølge Dafnes mor.

Jorge Villasenor ved statsadvokaten i Jalisco betegner saken som voldtekt eller barnemishandling.

– Vi leter nå etter den unge mannen for å få hans versjon av historien. Jenta skjønner ikke hva som har skjedd. Dette er voldtekt eller seksuelt misbruk av barn, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere