Ni års fengsel for å ha mishandlet treåring til døde

En mann er i Hålogaland lagmannsrett dømt til ni års fengsel for å ha mishandlet sin tre år gamle sønn til døde i fjor vår.

Dommen er ett år strengere enn straffen mannen fikk i Rana tingrett og ett år lengre enn aktors påstand, skriver Rana Blad.

Den dømte barnefaren i 30-årene erklærte seg ikke skyldig for å ha utøvd dødelig vold mot treåringen, men innrømmet i retten at han hadde slått to av de andre guttene i familien, noen få ganger. Den ene gangen da en av guttene ikke ville gjøre Koran-leksen.

Han ble både dømt for mishandling med døden til følge og for mishandling av tre av sine øvrige barn.

Treåringen døde på Helgelandssykehuset natt til 2. mars i fjor. Legene som undersøkte den lille gutten etter dødsfallet, fant massive blødninger på hodet og i ansiktet.

Under prosedyren sa aktor Erik Thronæs at bevisføringen har vist at det ikke kan finnes noen annen forklaring enn at de dødelige hodeskadene er påført av den tiltalte.

Aktor la også vekt på forklaringen til tiltaltes ekskone, som har sagt at mannen slo alle barna, samt barnas egne forklaringer.

Forsvarer Christian Wiig sa i sin prosedyre at det var flere momenter som skaper så mye tvil at juryen ikke kunne finne hans klient skyldig.

Dommen var enstemmig. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.