RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ni av ti forvaringsdømte slippes rett ut

Oslo (NTB): Fengselsdirektør Knut Bjarkeid etterlyser bedre utslusing av forvaringsdømte på vei ut i samfunnet. Mange slippes rett ut i samfunnet etter soning. Nå kan de havne i åpne fengsler først.

Justis- og beredskapsdepartementet vurderer å opprette egne, øremerkede plasser til forvaringsdømte i åpne fengsler, skriver Adresseavisen.

Fengslene er forpliktet til å gi forvaringsdømte, som sitter på en tidsubestemt straff, mulighet til å endre seg og gradvis tilpasse seg et liv utenfor murene, men dagens ordning fungerer ikke godt nok, mener direktøren ved Ila fengsel og forvaringsanstalt.

- Det er her skoen trykker mest når det gjelder forvaringsdømte: 90 prosent av dem slipper rett ut i samfunnet fra lukket anstalt. De får ikke mulighet til å prøve ut det de har lært under trygge forhold, sier Knut Bjarkeid.

- De burde være i en åpen anstalt hvor de under kontrollerte former får trent seg på hverdagsliv. Det ville vært tryggere for dem, og tryggere for samfunnet, sier fengselsdirektøren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere