*Nettavisen* Nyheter.

Ni briter funnet skyldige i grovt misbruk av jenter

Manchester (NTB): Ni menn er funnet skyldige i seksuelt misbruk av sårbare unge jenter i Storbritannia. Mennene utnyttet jentene, enkelte av dem bare 13 år gamle, etter å ha sløvet dem ned med alkohol og narkotika.

En 13-åring ble gravid etter misbruket og måtte gjennomgå en abort, het det på London-avisen The Guardians nettsider onsdag. Kjennelsen mot mennene ble avsagt tidligere i uken ved en domstol i Rochdale i Manchester-området i Nord-England.

En av jentene fortalte under rettssaken at hun ble voldtatt av to menn mens hun var «så full at hun spydde ut over sengekanten». Forholdene som ble omtalt under rettssaken, skal ha røtter så langt tilbake som til 2008.

Rochdales representant i Underhuset i London, Simon Danczuk, kritiserer politiet for ikke å ha reagert raskere på signaler om at noe var alvorlig galt.

- Hvis politiet hadde tatt saken på alvor, ville mange av ofrene blitt spart for avskyelige opplevelser, sier han.

Jentene som ble ofre for mennenes misbruk, var rotløse ungdommer som ble plukket opp utenfor kebabsjapper der de pleide å være om kveldene. En tiende tiltalt i saken ble frifunnet av juryen i Rochdale. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.