Ni flyktninger tatt hånd om på grensen

Til sammen ni flyktninger, sju av dem fra Syria, er tatt hånd om av norsk politi på norsk side av grensen ved Svinesund natt til torsdag. Samtidig er fire anmeldt for menneskesmugling.

10.09.15 08:06

– Vi stanset to biler som hadde plukket opp fire syrere i Sverige som skulle bli kjørt til Oslo. Flyktningene blir tatt hånd om av Østfold-politiet før de blir videretransportert til Politiets utlendingsenhet i Oslo, sier operasjonsleder Villy Meier i Østfold politidistrikt til NTB.

Ifølge NTBs opplysninger ved grensen er de fire hjelperne som ble stanset i de norske bilene, tre menn og en kvinne, opprinnelig fra Homs i Syria.

Meier forteller at de er siktet for menneskesmugling, men siden de har bostedsadresse i Norge er de ikke pågrepet.

– Dette er folk som har kjent bostedsadresse i Norge. Derfor har vi valgt å ikke pågripe dem. De kan imidlertid vente seg bøter, sier operasjonslederen.

Samtidig kom ytterligere tre syriske flyktninger og to fra Eritrea over grensen i løpet av torsdagsnatten. Alle de ni vil søke om asyl.

– Disse kom med nattbussen og er tatt hånd om at politiet i Østfold. Også de vil bli videresendt til PU, sier Meier.

De fire som er anmeldt for menneskesmugling betegnes som «hjelpere» ved at de tilbyr seg å kjøre over grensen og plukke opp folk for så å kjøre tilbake over grensen og bringe dem til Oslo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.