Gå til sidens hovedinnhold

Ni fremstilles for varetekt etter P-husdrapet på Grønland

De ni som er siktet i forbindelse med drapet på en norsk-vietnameser som ble funnet død i et parkeringshus på Grønland natt til tirsdag, fremstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett fredag.

OSLO: – Det er tre siktede i drapssaken og seks i saken som går på etterfølgende bistand. Vi mener de har bistått etterpå for å unndra eller skjule noe, sier seksjonssjef Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NTB.

Les også: Drapsoffer advart før drapet

De drapssiktede skal være en norsk-vietnamesisk kvinne, en norsk-vietnamesisk mann og en norsk mann. To av dem skal være samboere.

– De siktede er i familie eller i en omgangskrets. De er hovedsakelig norsk-vietnamesere. Bare en er etnisk norsk. Jeg vil ikke kalle noen dem kjenninger av politiet, sier Metlid.

Advokatene John Christian Elden og Svein Holden, som representerer to av de drapssiktede, sier deres klienter stiller seg uforstående til siktelsen. Elden opplyser til NTB at hans klient vil be om å bli løslatt fredag.

Politiadvokat Hans-Christian Ingebrigtsen representerer påtalemyndigheten i saken, mens advokat Espen Wangberg forsvarer den tredje drapssiktede.

Les også: Ni pågrepet etter parkeringshusdrap

Flere pågripelser

Politiet er inne i en intens etterforskningsfase etter at den 44 år gamle mannen ble funnet drept i sin egen bil i et P-hus under Grønland Torg.

– Vi går ikke ut med noe fra den foreløpige obduksjonsrapporten fordi det er helt sentralt i etterforskningen. Det kan bli flere pågripelser. Samtidig ønsker vi opplysninger om noen vet noe om saken, sier Metlid.

Bilen der drapsofferet satt er sentral i forhold til tekniske undersøkelser. Det samme gjelder bilen som ble funnet utbrent på en parkeringsplass utenfor kjøpesenteret Romerikssenteret på Kløfta tirsdag kveld.

– Det er mange undersøkelser vi ikke har fått svar på enda. Det er også tatt beslag i flere biler. Dette er en omfattende og krevende sak med mange pågripelser. Nå går vi også inn i en ferietid, så vi må styrke ressursene for å ha kontinuitet og utholdenhet i etterforskningen, sier hun.

Tidligere sak

Ifølge VG ble 44-åringen i dagene før drapet advart om at noe kunne skje ham, og at han måtte være på vakt. Advarselen skal være knyttet opp mot miljøet rundt en mann i 30-årene som drapsofferet i fjor vinter ble frikjent for å ha forsøkt å drepe.

– Det er en tidligere historikk her som er en del av etterforskningen, drapsforsøket i 2012. Det er en sak vi kjenner godt fordi den var under etterforskning hos oss. Vi undersøker om drapet har en direkte tilknytning til det, men vi holder også oppe muligheten for at det kan ligge noe annet bak, sier Metlid til NTB.

Politiet har vitneopplysninger fra det aktuelle tidsrommet, men er fortsatt interessert i observasjoner knyttet til parkeringshuset.

– Vi begynner å få god oversikt på en hel del, men ønsker fortsatt at folk som ikke har snakket med politiet tar kontakt med oss, sier seksjonssjef Grete Lien Metlid. (©NTB)