RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ni fylkeslag vil vrake Borten Moe

Sist oppdatert:
Oslo (NTB-Linus Røvik Hauge og Lars Heltne): Om Ola Borten Moe fortsetter som nestleder i Senterpartiet, er helt i det blå. Ni fylkeslag vil vrake ham, men han kan likevel reddes av tunge Sp-bastioner.

Det kommer tydelige signaler fra fylkeslagene i Østfold, Vestfold, Buskerud, Oslo, Akershus, Telemark, Finnmark, Hordaland og Sogn og Fjordane om at Borten Moe bør ut av partiledelsen. Disse ni fylkespartiene har til sammen 120 av 307 utsendinger til landsmøtet på Lillestrøm i april, skriver Aftenposten.

- Dette er en intern prosess jeg ikke har tenkt å kommentere. Jeg har tro på at landsmøtet kommer fram til en samlende og god løsning, sier Borten Moe til NRK fredag morgen.

Likevel behøver ikke mistilliten bety at løpet er kjørt for den omstridte nestlederen. Får han støtte fra de to trøndelagsfylkene, samt Troms, Hedmark, Oppland, Rogaland, Møre og Romsdal og Nordland - flere av dem tunge Sp-bastioner - vil han ha støtte fra 136 utsendinger.

- Jeg vil ikke kunne fortsette som nestleder uten tillit og uten at partiet vil ha meg. Jeg har registrert en god del uttalelser om min person. Det må jeg ta til etterretning, men det ville være fint om man nå kunne begynne å være for folk og ikke imot dem, sier Borten Moe til Aftenposten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere