*Nettavisen* Nyheter.

Ni Hamas-medlemmer drept på Gazastripen

Israelske soldater har gått til angrep mot mål sør på Gaza-stripen. Foto: Baz Ratner (Reuters)

Bombet en rekke steder.

Gaza by (NTB-Reuters-AFP-DPA): Ni medlemmer av den islamistiske Hamas-bevegelsen ble drept i flere israelske angrep på Gazastripen natt til mandag.

Før daggry mandag ble seks av de ni funnet døde i en tunnel utenfor byen Rafah nær grensa til Egypt, ifølge den Hamas-styrte TV-kanalen Al-Aqsa.

De ble drept da israelske styrker bombet et område tilhørende islamistbevegelsens væpnede Qassam-brigade.

Israel skal ha bombet minst 14 mål på Gazastripen i løpet av natten, og ytterligere tre Hamas-medlemmer ble drept.

Tallet er det høyeste siden Israels militæroperasjon på Gazastripen i 2012.

Ifølge den israelske hæren er målet med angrepene å hindre flere rakettangrep mot Israel fra Gazastripen, som siden midten av juni har passert 150 i antall. Tallet inkluderer minst 25 raketter og bombekastergranater som ble skutt mot Israel fra det palestinske området søndag.

Drepte tenåringer

Spenningene mellom Israel og Palestina ble forsterket etter at tre israelske tenåringer ble bortført nær byen Hebron på Vestbredden den 12. juni. De tre guttene, to av dem 16 og en av dem 19 år, ble funnet drept den 30. juni.

To dager etter ble den palestinske 16-åringen Mohammed Abu Khudair bortført i Øst-Jerusalem. Han ble funnet drept samme dag, brent til det ugjenkjennelige. Obduksjonsrapporten tyder på at han ble brent levende.

Ugjerningen antas å ha vært hevn for drapene på de tre israelerne, noe som har forsterket spenningene ytterligere. Siden onsdag har det vært voldsomme gatekamper i Jerusalem, arabiske byer i Israel og på Vestbredden.

Seks jødiske israelere er pågrepet av israelsk politi for drapet på Khudair. Israels statsminister Benjamin Netanyahu har understreket at han fordømmer drap både på jøder og palestinere.

Volden gjenopptatt

De voldelige protestene fortsatte i Israel etter mørkets frambrudd søndag. Hundrevis av demonstranter protesterte i nordlige byer som Nasaret. Sinte innbyggere kastet steiner og fyrverkeri mot en brannstasjon. I byene Iblin og Tamra kastet demonstrantene steiner og brente bildekk.

Politiet stengte hovedveier nær den sørlige israelske byen Rahat, mens sinte høyreorienterte israelere blokkerte en hovedvei øst for Tel Aviv.

Flere titalls jøder og arabere ble arrestert, ifølge en uttalelse fra politiet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.